Penyerang Brazil, Bernard telah menyelesaikan perpindahannya dari Everton, menurut kelab baru Sharjah FC.

Pemain berusia 28 tahun itu sudah dekat dengan jalan keluar dari Goodison Park dalam beberapa minggu terakhir, dan sekarang nampaknya kesepakatan telah dilakukan.

ECHO melaporkan minggu lalu bahawa terdapat minat dari Emiriah Arab Bersatu, sementara ada juga kelab yang berminat dari Yunani dan Rusia.

Kini kelab yang berpangkalan di UAE, Sharjah FC telah mengesahkan penandatanganan Bernard dari Everton, walaupun Toffees belum mengumumkan keluar dari mereka.Dapatkan semua berita Everton terkini, gosip perpindahan, kemas kini stadium dan reaksi perlawanan dengan buletin harian kami.

Kami akan mendapat semua kemas kini Everton terkini serta komen dan analisis terus ke peti masuk anda setiap hari dengan buletin e-mel PERCUMA kami.

Daftar di sini – hanya memerlukan beberapa saat!

Bernard bergabung dengan The Blues dengan perpindahan percuma pada 2018 setelah kontraknya dengan kelab Ukraine, Shakhtar Donetsk tamat dan sifat pergerakannya yang bergaya Bosman memastikan dia termasuk antara yang mendapat penghasilan tertinggi di Goodison Park.

Tetapi tiga tahun tinggalnya di Merseyside telah berakhir, dengan Sharjah mengatakan bahawa dia telah menuliskan kertas untuk perjanjian dua tahun.

Akaun twitter Sharjah menulis: “Kami mengalu-alukan penyertaan pemain antarabangsa Brazil ‘Bernard’ (28 tahun) ke Castle of Kings, yang berasal dari kelab Inggeris Everton, dengan kontrak yang akan berlanjutan selama dua musim.”

Bernard baru memulakan dua perlawanan Liga Perdana musim lalu untuk Everton, dengan jumlah keseluruhan 448 minit di lapangan dalam pertandingan (setara dengan kurang dari lima perlawanan penuh), dalam 12 penampilan.

Adakah anda mahukan pratonton Everton pra-musim eksklusif – baik di peti masuk anda dan melalui kotak surat anda? Pergi ke sini untuk mengetahui lebih banyak dan selamatkan salinan anda.