Penyokong Manchester United percaya bahawa kelab harus menjual Paul Pogba pada musim panas ini dan tidak berisiko kehilangannya setelah dia menolak tawaran kontrak dari kelab itu.

Daily Mirror melaporkan bahawa Pogba menolak tawaran kontrak jangka panjang dari United yang akan menyaksikan upahnya meningkat sehingga £ 350,000 per minggu.

Pemain Perancis itu kini memasuki 12 bulan terakhir perjanjiannya di Old Trafford dan dikatakan bahawa United kini bersedia menjualnya daripada berisiko kehilangannya dalam masa setahun.

Ini telah menyedarkan gergasi Ligue 1 Paris Saint-Germain yang bersedia membeli Pogba musim panas ini dengan harga £ 45 juta tetapi United hanya akan membenarkan penjualan jika harga permintaan mereka yang bernilai £ 50 juta dipenuhi.


Memuatkan Video

Video Tidak Tersedia

Masa depan Pogba menjadi keraguan selama bertahun-tahun di Old Trafford dan ejennya, Mino Raiola, menimbulkan kegemparan tahun lalu ketika dia mendakwa dia ‘tidak senang’ di kelab itu dan bahawa waktunya di Manchester sudah ‘berakhir.’

Pemain berusia 28 tahun itu telah menikmati penampilan terbaiknya sejak kembali ke kelab dari Juventus pada tahun 2021 dan kelab itu ingin menjamin masa depannya, tetapi tawaran mereka telah direndahkan dengan tujuan untuk memaksa pindah ke Paris.

Sebilangan peminat United percaya bahawa jika Pogba mahu pergi maka kelab harus membuat wang tunai agar mereka dapat melabur semula dana sebagai pengganti.

Pemain baru PSG Georginio Wijnaldum telah menyatakan bahawa dia akan ‘menyukai’ Pogba untuk bergabung dengannya di ibu negara Perancis.

“Saya ingin bersama Pogba bersama kami,” kata Wijnaldum kepada RMC Sport. “Dia hebat. Saya telah bermain menentangnya beberapa kali – apa pemain!

“Sekiranya anda meminta mana-mana pemain dari pasukan lain jika dia mahu Pogba bergabung dengannya, semua orang akan mengatakan ya kerana dia adalah pemain yang luar biasa, penuh dengan kualiti. Dia mempunyai semuanya, salah satu pemain tengah terbaik di dunia. “

Adakah anda mahukan pratonton United pra-musim eksklusif – baik di peti masuk anda dan melalui kotak surat anda? Pergi ke sini untuk mengetahui lebih banyak dan selamatkan salinan anda.