Bintang LIONS muncul untuk mengalahkan Boks dengan saling jahat.

Bos Warren Gatland telah memberi amaran kepada juara dunia Afrika Selatan untuk bersiap sedia untuk menghadapi Ujian Pertama yang sukar pada hari Sabtu.

Perkara menjadi cukup panas semasa sesi latihan Hermanus untuk Lions

2

Perkara menjadi cukup panas semasa sesi latihan Hermanus untuk Lions

Dan jika ada Bok yang mendapati dirinya berada di sisi yang salah, pihak Alun Wyn Jones telah diperintahkan untuk terjebak dengan mereka.

Setelah sesi latihan raksasa di Cape Town Gatland mengungkapkan: “Kami mempunyai sedikit tulang, ini bukan sesuatu yang anda lakukan dengan banyak.

“Itu cukup sukar dengan sedikit kekacauan.

“Ada sedikit menghentak … berdiri di kaki seseorang dan menghentak.

“Lelaki itu hanya perlu mengambil beberapa langkah dan melepaskan kakinya kerana dia melambatkan bola ke bawah.

“Saya fikir ia hebat. Terdapat beberapa tolakan dan dorongan. Lelaki tidak mundur.

“Tidak ada apa-apa dari segi pukulan yang dilemparkan. Anda hanya melihat lelaki tidak bersedia untuk mengambil langkah mundur.

“Ini hanya menunjukkan apa maksudnya. Ini meningkatkan intensiti ketika anda semakin dekat dengan Ujian, terutama pada awal minggu ketika anda menjalani sesi fizikal yang sukar.

“Anda mempunyai lelaki yang akan kecewa dan mereka ingin menunjukkan kekecewaan mereka untuk memastikan bahawa mereka tidak mundur.

“Itu kadang-kadang melambung ke beberapa dorongan dan mendorong dan sedikit mengganggu.”

Dua belas tahun yang lalu Lions dibiarkan menjilat luka mereka selepas kekalahan Ujian Kedua yang kejam di Pretoria ketika mereka kehilangan seri.

Gatland, jurulatih di bawah kendalian Ian McGeechan pada tahun 2009, tidak melupakan hari itu.

Oleh itu, dalam lawatan keempatnya, dia sudah bersedia untuk mendapat bayaran balik setelah Luke Fitzgerald diukur dengan jelas di Loftus Versfeld.

Kiwi berkata: “Mungkin akan ada sedikit tolakan dan mendorong. Anda mengerti.

“Tetapi perkara yang berlaku pada tahun 2009 dengan TMO dan ulasan – mereka akan diambil dengan cepat.

“Schalk Burger mengakui bahawa dia seharusnya dikeluarkan karena insiden mencucuk mata – dia kehilangan kepalanya dan terlalu marah.

“Kamu harus membawanya ke tepi, tapi kamu juga harus menjaga kendali.

“Ada banyak perkara yang dipertaruhkan untuk kedua-dua belah pihak dan kami harus memastikan bahawa kami membawa fizikal itu – tetapi fizikal yang terkawal.

“Perkara terakhir yang kami mahukan adalah pertandingan Ujian yang diputuskan oleh seseorang yang membuat keputusan yang sangat buruk – masuk dengan bahu, tekel terlalu tinggi, kad kuning atau dihantar.

“Ini tentang berada di telepon, tetapi memastikannya dikendalikan. Mesej ini memastikan kita tidak mengambil langkah mundur.

“Pada tahun 2009 ada banyak pemain yang berlari dan mendorong – kami mengatasinya sebagai skuad dan mengatakan bahawa kami tidak akan mengambilnya lagi.

“Itulah sebabnya mungkin ada masalah itu pada tahun 2009.

“Dan ini adalah sebahagian dari cara mereka menguasai pasukan lain di dunia. Anda harus terus menyerang mereka.”

Warren Gatland suka sedikit latihan dalam latihan

2

Warren Gatland menyukai sedikit latihan dalam latihan

Gatland juga memanggil kuda poni Boks satu-satunya yang hanya dapat melakukan perkara-perkara buruk.

Walaupun pasukannya dikalahkan oleh pasukan Afrika Selatan ‘A’ minggu lalu, mereka tidak dipukul sebagai pasukan.

Dan dia mengejek: “Sama ada mereka datang dengan variasi yang berbeza, saya rasa tidak. Saya rasa mereka akan datang dengan pendekatan yang lebih keras.

“Ini adalah salah satu aspek di mana saya rasa kami menggigit ego mereka, kerana mereka tidak memiliki dominasi di bidang yang mereka sukai.

“Saya menganggap sukar bagi mereka untuk menjauh dari sesuatu yang sangat berjaya bagi mereka, jadi mereka akan bekerja lebih keras minggu ini untuk berusaha mendapatkan dominasi di daerah itu.”