Streamer pro Apex Legends yang terkenal telah menentang pengembang permainan battle royale yang popular, menuduh mereka mengabaikan maklum balas pemain ujian.

Respawn Entertainment sentiasa mengemas kini Apex Legends dengan ciri-ciri baru untuk menghiburkan pemain.

Walau bagaimanapun, seorang pemain profesional berpendapat bahawa kemas kini seperti itu dilakukan atas dasar kebodohan pemaju.

Pemain TSM FTX (Team SoloMid), ImperialHal, telah mendakwa pembangun Apex Legend sering mengabaikan maklum balas yang diberikan oleh pemain profesional kepada mereka, walaupun mereka dijemput untuk menguji jalankan penambahan baru pada permainan.

Salah satu ciri kontroversial ini adalah senjata Bocek Bow yang diperkenalkan musim lalu dan telah dikritik kerana memiliki kadar dan kerosakan kebakaran yang terlalu kuat.

Kes lain dari devex Apex Legend yang dituduh kehilangan tanda adalah dengan pembebasan watak baru Revenant pada Musim 4 di mana dia dilihat sebagai mengecewakan dan kurang kuat dibandingkan dengan bagaimana dia diiklankan sebelum rilis.

Menjadi salah satu Pemain Apex teratas, memenangi acara sebanyak 38 kali setakat ini, ImperialHal mendakwa komuniti profesional tidak diendahkan.ImperialHal adalah salah satu profesional yang berprestasi terbaik di acara Apex Legend

Dia mengatakan di aliran: “” Dari apa yang saya dengar, ada banyak maklum balas yang diberikan dari pemain pro bahawa mereka [Respawn] abaikan sepenuhnya. Mereka benar-benar tidak peduli. “

“Terutama barang dengan Valkyrie. Ada banyak barang dengan Valkyrie di mana mereka [pro players] berkata ‘anda tidak dapat melakukan ini dan itu’ … mereka tidak mendengarkan. “

ImperialHal terus menerangkan bahawa pemaju tidak melakukan ini kerana kebodohan semata-mata.

“Lucu bagaimana permainan ini tidak bersentuhan antara kompetitif dan kasual. Kedua-dua perkara itu sangat membingungkan sehingga mereka akan menggunakan hotbox Wattson dan mereka mungkin berfikir untuk menangkis Gibby, ā€¯katanya.

“Saya tidak fikir mereka harus benar-benar mendengarkan pro, tetapi harus ada akal sehat. Alasan di sebalik watak buffing dan nerfing tidak masuk akal. “

Dia telah menyatakan bahawa dia sekarang mempertimbangkan untuk memboikot pelayan ujian.