Seorang ‘stuntman’ muda diikat sampai mati ketika membuat rakaman video muzik rap yang memaparkan supercar berhampiran stesen Bawah Tanah Brixton di London selatan, menurut seorang saksi.

Penonton menyaksikan dengan ngeri ketika mangsa – yang dinamakan oleh rakan sebagai Shane Jerome – diperlakukan oleh kakitangan ambulans berikutan serangan kejam pada hari Rabu malam, lapor MyLondon.

Dia dikatakan dilihat mendepakan dadanya dan naik ke kenderaan kecemasan itu sendiri sebelum kembali muncul dan jatuh ke tanah.

Ketika video itu ditembak di jalan tinggi, yang melibatkan Ferrari merah, Lamborghini hijau limau dan basikal quad, pertengkaran tiba-tiba meletus antara dua kumpulan, kata seorang saksi.Mangsa, bernama tempatan sebagai Shane Jerome, yang ditikam hingga mati di Brixton malam tadi
Mangsa, bernama tempatan sebagai Shane Jerome, yang ditikam hingga mati di Brixton malam tadi

Polis Met telah mengesahkan seorang lelaki telah ditangkap kerana disyaki menyebabkan kecederaan badan yang teruk.

Pasukan itu dipanggil pada pukul 8.18 malam, dengan petugas telah membantu dalam usaha putus asa untuk menyelamatkan pesakit.

Paramedik dari London Ambulance Service berada di tempat kejadian, tetapi lelaki itu dengan sedih dinyatakan meninggal sekitar jam 8.45 malam.

Seorang lelaki memberitahu BBC bahawa terdapat “konvoi kereta dan basikal quad tiba-tiba bertukar satu sama lain”.

“Lelaki yang ditikam itu terbaring di tengah jalan, dengan ambulans di tempat kejadian serta-merta, di mana lelaki itu segera menerima CPR tetapi kelihatan tidak bernyawa,” lanjutnya.

“Saya fikir mereka bermain-main atau semacamnya, tetapi kemudian saya melihat darah mengalir di jalan.”

“Seolah-olah ada kelewatan dan tiba-tiba dia menyedari dia telah ditikam,” tambahnya.Pegawai forensik di tempat kejadian di Brixton pada petang Rabu
Pegawai forensik di tempat kejadian pada petang Rabu

Penghormatan sejak kebanjiran di media sosial, dengan mangsa difahamkan berasal dari Croydon dan pada awal 20-an.

Satu gambar telah diedarkan secara dalam talian yang menunjukkan Shane – yang juga bekerja sebagai perancah – menaiki motosikal biru, gambar yang sama dipercayai ditinggalkan di tempat kejadian.

Seleka Gathercole – yang dianggap sebagai kekasihnya – menerangkan dalam catatan Facebook pagi ini bagaimana “hati saya benar-benar terkoyak dua”.

Dia memasukkan foto pasangan itu bersama-sama, termasuk beberapa gambar di mana dia memamerkan tatu namanya.

“Beristirahatlah dengan tenang kepada salah satu lelaki terbaik yang saya kenali,” kata rakan lain dalam catatan media sosial. “Selalu ada panggilan telefon, selamanya dan selalu di hati saya.”

Komuniti tempatan dibiarkan gementar dari keganasan malam tadi, dengan seorang wanita mengemukakan permintaan emosional dalam talian.

Dalam klip pendek itu, Lorraine Jones menggambarkan realiti mengerikan yang menyebabkan “anak seseorang mati”.Pegawai forensik di tempat kejadian di Brixton pada petang Rabu
Mangsa dinyatakan mati di tempat kejadian

Dia berkata: “Saya akan menunjukkan kepada anda khemah yang mungkin boleh menusuk hati anda.

“Trauma, kesakitan, trauma dan kesakitan, nyawa terkorban dengan pisau di jalan-jalan Brixton.

“Inilah tempat kita tinggal. Dia mati, dia mati, dia mati!

“Saya telus mungkin, lihat tempat kejadian, di khemah itu ada anak lelaki di sana.

“Siapa yang dapat anda lihat? Anda dapat melihat polisi. Kami memerangi polis ketika kami seharusnya mengurus perniagaan kami.”

Jurucakap pasukan itu berkata: “Saudara-saudaranya telah dimaklumkan dan disokong oleh pegawai. Pengenalan rasmi belum dilakukan.

“Pemeriksaan bedah siasat akan diadakan pada waktunya. Seorang lelaki ditangkap berhampiran kerana disyaki menyebabkan kecederaan tubuh yang teruk.

“Tempat kejadian masih ada dan siasatan berlanjutan. Detektif dari Komando Jenayah Pakar telah diberitahu.”

Sesiapa yang mempunyai maklumat diminta untuk menghubungi polis melalui 101 rujukan sebut harga Cad 7056 / 21Jul. Untuk terus tidak dikenali, hubungi Crimestoppers di talian 0800 555 111.