Foto oleh Herman Dingler / BSR Agency / Getty Images

West Ham United enggan membayar lebih banyak peluang untuk penyerang Genk Paul Onuachu dan tidak mempunyai rancangan untuk memenuhi harga 25 juta poundsterling, seperti yang dilaporkan oleh Own Goal Nigeria.

The Hammers mungkin masih mencari tinggi dan rendah penyerang yang mampu menggantikan seorang lelaki yang meninggalkan Stadium London enam bulan lalu. Tetapi jangan membuat kesalahan dengan menganggap kelab akan membuang banyak wang ke masalah dengan harapan ia hilang.

Ini adalah kelab yang lebih terkawal hari ini.

West Ham tetap tegas dalam penilaian mereka terhadap Adam Armstrong dan Youssef En-Nesyri – dan nampaknya mereka telah mengambil sikap yang sama semasa mereka mengejar Onuachu 6ft 7in.

7 Pemindahan yang Mungkin Anda Tinggalkan Semasa Euro 2020

BridTV

3548

7 Pemindahan yang Mungkin Anda Tinggalkan Semasa Euro 2020

828408

828408

pusat

UCi9SqUCnW_flgsrl6_PRJFQ

HITC Sevens (Youtube)

https://yt3.ggpht.com/ytc/AAUvwnh2dj4adpLKjpkVHNyIhe_Ao5FOuSlZirlnc9GR=s800-ck-c0x00ffffff-no-rj

13872

Pemain antarabangsa Nigeria itu menjaringkan 35 gol terbaik dalam semua pertandingan musim lalu, menjadikan Genk di tempat kedua di Liga Jupiler.

Tetapi, pada usia 27 tahun, Onuachu tidak pernah bermain dalam apa-apa yang menyerupai liga utama Eropah dan wajar untuk mengatakan pemain yang ditandatangani dari bola sepak Belgia telah mengalami masa yang sukar di England akhir-akhir ini.

Aston Villa membayar gabungan 42 juta £ untuk Wesley Moraes, Mbwana Samatta dan Marvelous Nakamba dan telah melihat sedikit pulangan daripada pelaburan besar itu.

Tanda harga Paul Onuachu bermaksud dia terlepas dari gerakan West Ham

Menurut laporan di negara asalnya, Nigeria, Gent menginginkan hingga 25 juta £ untuk Onuachu yang kekurangan.

Setelah mengadakan perbincangan dengan ejen lelaki sasaran itu, West Ham telah menjelaskan bahawa mereka tidak mahu membayar lebih dari £ 15 juta.

Foto oleh Sylvain Lefevre / Getty Images

Memandangkan West Ham telah membuat jaringan mereka jauh-jauh untuk mencari pengganti Sebastien Haller, anda fikir mereka tidak akan menghadapi masalah untuk menggosok nama Onuachu dari senarai panjang sebelum beralih kepada orang baru.

Gol Sendiri Nigeria mengatakan West Ham mengancam untuk membatalkan perjanjian sepenuhnya kecuali Genk melembutkan pendirian mereka.

Onuachu juga pernah dikaitkan dengan Watford dan Arsenal.

Namun, khabar angin mengenai kepentingan Arsenal berpunca dari fakta bahawa Onuachu baru-baru ini menyatakan kekagumannya kepada The Gunners daripada yang lebih konkrit.

Foto oleh Vincent Van Doornick / Isosport / MB Media / Getty Images

Dalam berita lain, ‘Menangis’: Beberapa peminat Norwich bertindak balas terhadap apa yang dilakukan Buendia untuk Aston Villa malam tadi